Stichting Noodzaak Hoorn staat bekend om de noodpakketten die ieder jaar worden samengesteld en uitgedeeld door Jan van der Gracht. Pakketten met (houdbare) levensmiddelen voor mensen die het financieel minder goed hebben.
Jan van der Gracht Stichting Noodzaak Hoorn

De drijvende kracht en het gezicht van de stichting is Jan van der Gracht


Vooralsnog zijn de activiteiten van Jan van der Gracht even simpel als nodig: eten uitdelen aan mensen die het nodig hebben. De kerstpakketten actie die ieder jaar begin december van start gaat valt daarbij het meest op. Maar eigenlijk deelt Jan het hele jaar door eten uit aan mensen. Gelukkig weten ze hem te vinden.

Dus, in elke maand van het jaar, als je iemand weet die eten nodig heeft (of jijzelf) omdat er bijna niks op tafel komt: stuur ons een bericht dan zorgt Jan voor een voedselpakket.

Jan hoeft geen bewijs te zien van de mensen dat ze in de schuldsanering of in de bijstand zitten. De pakketten zijn ook bedoeld voor de mensen die twee euro teveel verdienen om in aanmerking te komen voor de voedselbank en een voedselpakket heel goed kunnen gebruiken.

Jan zet zich belangeloos in om zo veel mogelijk pakketten samen te kunnen stellen. Hij heeft hierbij hulp van een groot aantal vrijwilligers.
Echter de aanschaf van materialen om in alles te kunnen voorzien, zoals verpakkingsmaterialen kosten wél geld. Ook moeten er nog wel eens extra producten worden gekocht om de pakketten volledig te maken en waarvan niet voldoende is ingezameld, zoals bijvoorbeeld baby-voeding.
Wilt u een financiële bijdrage doen aan het werk van Jan, dat wordt zeer gewaardeerd. Laat ons hier weten hoe u een bijdrage wilt doen.