Van straatvechter en zwerver tot weldoener. Yvon van der Meer beschreef in het boek “Krassen op je ziel” het levensverhaal van Jan van der Gracht. Jan is de drijvende kracht achter de stichting Noodzaak. De activiteiten van Jan en zijn stichting zijn even simpel als nodig: eten uitdelen aan mensen die het nodig hebben. De kerstpakketten actie die ieder jaar begin december van start gaat valt daarbij het meest op. Maar eigenlijk deelt Jan het hele jaar door eten uit aan mensen.

Het boek beschrijft de diepte- en hoogtepunten in zijn leven dat hij niet cadeau kreeg. Als kind maakte hij dingen mee waardoor je ineens kind-af bent. Als tiener werd hij een zwerver. Met zijn grote gevoel voor rechtschapenheid nam hij geregeld de wet in eigen hand om dat doel te heiligen, wat hem een beruchte status gaf.

Jan is een man van de stad. Hij kent heel veel inwoners en ziet helaas ook veel pijn en problemen bij gezinnen die het financieel minder goed hebben. In tegenstelling tot wat je zou denken kunnen deze mensen lang niet altijd terecht bij de aangewezen instanties. Zijn acties zijn een succes omdat de drempel bij Jan een stuk lager is bij hem dan bij een voedselbank.

Er is een nieuwe druk van het boek “Krassen op je ziel” verschenen, in een extra mooie paperback versie met een glossy omslag.

De prijs van het boek is 20 euro en kan worden verzonden per post of worden afgehaald in Hoorn.

Klik hier voor het bestelformulier