Jan krijgt de 100% Sociaal Prijs uitgereikt

Op 28 december 2023 is aan Jan door de SP Westfriesland de 100% Sociaal Prijs uitgereikt.
Sinds 2016 reikt de SP in de regio West-Friesland jaarlijks de 100% Sociaal Prijs uit aan een West-Fries die zich belangeloos inzet voor de gemeenschap. De genomineerden worden aangedragen bij de partij, waarna een top drie wordt gevormd. Daar kiest een comité van wijzen de winnaar uit, Jan dus.

Dit jaar waren genomineerd:

De eerste genomineerden zijn Esther Scheper en Vanessa Hakhof van Buurtverbinders, zoals zij zichzelf noemen.

De tweede genomineerde is Widia de Jong van Stec-WF (Stichting Entertainment en Cultuur Westfriesland).

De derde genomineerde is Jan van der Gracht. Jan zet zich in Hoorn al jaren voor de minder bedeelden.

Dit doet Jan het hele jaar door met zijn stichting Noodzaak Hoorn. Door eten uit te delen aan degenen die het net wat minder hebben, maar ook door bijvoorbeeld een speeldag te organiseren voor de jeugd, zoals afgelopen september.

Jan is erg begaan met de Horinezen die alle eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. Ieder jaar, en ook de afgelopen december, staat Jan vlak voor de kerst met een winkelwagen voor meerdere supermarkten in de stad. Hij zamelt zo eten in om dat vervolgens weer voor de kerstdagen uit te delen aan de stadsgenoten die dat hard nodig hebben maar net twee euro teveel verdienen om in aanmerking te komen voor de voedselbank, maar een voedselpakket heel goed kunnen gebruiken. Wat een mooie initiatieven.

Alle genomineerden hebben de wereld een beetje mooier gemaakt in het afgelopen jaar en dat zullen ze de komende jaren ook blijven doen.

De winnaar van de 100% Sociaal Prijs 2023 is Jan van der Gracht. Helaas zat Jan ziek thuis maar de prijs wordt naar hem toe gebracht. 

Alle genomineerden en de winnaar willen we van harte feliciteren. 

Comité 100% Sociaal Prijs van de SP:

Joop Knukkel -Kees van Spronsen -Marcel Lathouwers

Klik hier voor het verslag op de website van SP Westfriesland

Klik hier voor het artikel in het Dagblad voor Westfriesland